2023-02-01
📍 金鐘 Ruth’s Chris Steak House之前細佬臨近 Exchange,於是打算請佢食個 Farewell 飯~叫左細佬發辦,跟住就俾佢搵左間我平時唔捨得食嘅餐廳出嚟喇 😅一行入鋪頭,的確有種行過多啦A夢隨意門嘅感覺 🚪俾我嘅第一印象係:懷舊嘅美國扒房 😍既然係細佬發辦,當然菜式都任佢揀啦 - 我想特別 Highlight 嘅係 Porterhouse For Two ✌🏻呢個係 40 盎司嘅牛排 - 直頭係食肉獸細佬嘅最愛 🐮通常食咁大舊嘅牛排都會預設左舊牛肉好「鞋」(啫係食手撕牛/好睇唔好食 d friend) 點知無咁嘅問題不特止,肉汁好足仲好重牛味🫰🏻出糧/出 Bonus 之後有筆直可以過嚟好好獎勵自己 😎#做一晚豪華嘅鋸扒人家 #Ruth’sChrisSteakHouse #金鐘 #ohhejfoodie
呢個係 40 盎司嘅牛排 - 直頭係食肉獸細佬嘅最愛 🐮
出糧/出 Bonus 之後有筆直可以過嚟好好獎勵自己 😎