2019-02-02
呢棟大廈好多嘢食,嚟過幾次一直都想試呢間,今日見時間早有折就即刻一試!係繁忙時段入座有78折!好抵!我地揀左海鮮噴泉木桶餐$388/人包括木桶火鍋、海鮮拼盤、手工拼盤、炸物拼盤、以及一個特選肉類,無限追加方面有紅白酒、啤酒、飲品提供,另外仲有好多唔同種類火鍋配料無限追加添!超抵!首先個火鍋係大大個木桶,杉木造嘅木桶好養生,好多好處,店內都有poster講解,而底部係石春防止痴底。最特別係木桶內有一排窿洞,底部抽上去嘅湯會從洞內流出,確保呢個位置出嘅湯冇油,可以品嘗到湯底美味!好聰明!我地叫左印度椰子雞湯,不得了!椰子同雞嘅份量都幾足,湯頭濃郁鮮甜,雞肉鮮嫩有雞味,完全唔係d 又柴又白嘅雪雞,好好味!飲左1/3桶先開始打邊爐。海鮮套餐重頭戲當然係海鮮拼盤!海鮮拼盤有大大隻新鮮龍蝦(每人半隻)、象拔蚌仔、大蝦、蠔、蜆等海鮮,全部都好新鮮好鮮甜!煮完個湯都好甜!龍蝦,膏多肉質紮實鮮甜;象拔蚌仔好鮮甜爽口;大蝦都非常紮實爽口鮮甜!全部都好好味!手工拼盤佢地嘅手工拼盤全部都係即日自己包嘅餃子雲吞同手打丸。好有誠意不但止,仲要都好好味!手打丸中手打墨魚丸最正,好爽有墨魚肉同埋好新鮮🤤手打牛肉丸都好
係繁忙時段入座有78折!好抵!
我地揀左海鮮噴泉木桶餐$388/人
海鮮套餐重頭戲當然係海鮮拼盤!
手工拼盤
手打丸中手打墨魚丸最正,好爽有墨魚肉同埋好新鮮🤤手打牛肉丸都好味入面有芝士。
手工包雲吞係好香豬肉味加小小蝦嘅港式雲吞。
手工餃子有三款韭菜蝦餃、芹菜豬肉餃、西洋菜餃,全部都食到新鮮蔬菜味道,而且皮薄配搭調味都唔錯。青瓜豬肉環同胡椒豬肉丸就一般般。
炸物拼盤
拼盤有響鈴、魚皮、百花釀油炸鬼,份量唔多,但係大大件,百花釀油炸鬼就咁食已經唔錯,打邊爐浸3秒味道更佳。其他炸物就不過不失。
此外仲可以揀一款精選肉類,有牛頸脊、羊肉、豬肉,我地揀左牛頸脊,但係有d失望,肉質好粗孩,但係牛肉味濃郁。下次會揀羊肉。
除了以上三個拼盤,可以自己係ipad點飲品以及其他邊爐配料,選擇好多,而且最好係可以一粒粒一片片咁點,唔會造成浪費!
我地最鍾意係芋頭片,好綿密香甜,點左幾次,其次白魚蛋、娃娃菜等等都唔錯。
飲品方面有紅白酒、啤酒、以及唔同飲品,白酒味道偏淡同甜,適合女仔飲~
我地食嘅時段比較早,店員冇咁忙,佢地好貼心,會講解點用木桶打邊爐,建議我地打邊爐點樣食會最好,又留意住水位加湯,又會介紹下食物,好熱情。
同埋橫濱街場呢間火鍋店裝修貫徹籃球街場嘅主題,好欣賞除了鐵絲網、籃球架、籃球等裝飾外,連地下都油左綠色同畫左籃球場嘅白線。
總體來說,呢間火鍋店食材新鮮,味道好唔錯,價錢合理,裝修主題突出,值得一試!