2021-09-21
呢度最出名應該就係佢個咖哩忌廉烏冬同吉列牛定食。記得係荃灣都食過一間出名吉列牛既餐廳,好好食,不過同住處有點遠,所以都係選擇係旺角,可以訂位既呢個地方食吉列牛 set,而且呢度其他小食都算高質。☁️吉列牛定食呢個真係我心目中既 no.1~ 牛肉又嫰又香,外面鬆脆,口感一流!其中一款點肉既醬,食落有少少 mustard/ wasabi + 蒜既 feel,同個牛肉好夾!碗飯好快就 pa 晒!☁️煙鴨胸沙律食咗咁多熱氣野,都好好彩叫咗個沙律。佢個沙律 d 菜個 size 好一口,唔會好似平時出面個 d 要你張到個口勁大都塞唔入舊菜,而且 d 菜既大小係浪得住 d 柚子醋汁,好正~~ 再加埋個入味嫰滑既鴨胸肉~ 表示︰估唔到一碟沙律會留到印象畀我☁️牛舌雞肉棒第一啖似薯片,再食就麥樂雞味,之後終於食到個牛舌www 係串好得意既串燒☁️醬燒黑豚肉釜飯呢個飯個 sauce 甜甜地,所有人都啱食~ 有蛋絲同紫菜~ 再加埋 d 豬肉,同呢度其他肉一樣,唔會 un,好快就食晒成碗唯一要講唔好就係個冷氣唔係好夠,同燒肉既油煙抽唔走,同個地下有少少 sin~ 如果改善到,就會食得更舒服了
☁️吉列牛定食
☁️煙鴨胸沙律