💛依間位於銅鑼灣既餐廳主打川菜,佢既酸菜魚同水煮魚系列都好熱門,價錢吾算貴,而且服務態度好好,值得去支持!💛前菜($9)有辣菜脯,味道爽口辣辣地幾開胃炸饅頭($58)一上枱仲係出緊煙,因為麻辣風雲號上面有乾冰,味試過食炸饅頭都有咁可以打卡既擺盤🤣饅頭炸至金黃色,外層脆身,內層軟熟,點煉奶食好正🥰而店員好細心,見到d煉奶無哂自動幫我refill左😍酸菜魚($268)可以自己選擇酸度同辣度,我揀左小辣同中酸,酸菜魚既份量好多,而且魚片厚肉,口感嫩滑新鮮,再配自家製既酸菜,豆卜同薯粉,個麻辣味岩岩好而且個湯吾會覺得好油!四川擔擔麵($68)擔擔麵都係可以自己選擇辣度同麻度,食落去充滿芝麻醬同花生香,我自己食擔擔麵鍾意食芝麻醬味重d多過辣,個湯底好濃而且麵身吾會煮得太淋黑糖脆炸糍粑($58)食川菜一定要食糍粑😛外層炸得好脆鋪滿黃豆粉,食落去口感煙韌有咬口,蘸黑糖醬食好香口菊花蜜($48)特別既係佢用古代風既酒呈黎裝住菊花蜜,配酸菜魚食可以解辣,不過對我黎講有d太甜

前菜($9)
有辣菜脯,味道爽口辣辣地幾開胃

炸饅頭($58)

酸菜魚($268)

四川擔擔麵($68)

黑糖脆炸糍粑($58)

菊花蜜($48)
2021-11-17
$290 (Dinner)