2019-11-16 151 views
想網上嘅地圖見到呢到有間泰國菜,就想去試下,我就選擇咗去食晚餐,人都算幾多。入到去第一印象就覺得呢間鋪好有格調,柔和嘅燈光加上放鬆嘅音樂,再配合上特色嘅裝飾,令人放鬆,已經加咗好多分。首先呢,我就點咗一啲小食拼盤,而小食拼盤全部都係一啲香口野,包括泰式春卷,泰式蝦餅,泰式雞翼。而我最最最推介就係泰式雞翼,外皮鬆脆,配合埋個醬,辣辣地又香口,簡直係開胃嘅神器!!之後呢我仲點咗個椰子海鮮焗芝士飯,外貌固然吸引,香味撲鼻之外,味道都好好味。由於係用焗嘅關係所以時間要耐少少,可以到咗就先叫焗飯先,咁就唔洗等到啲其他食物凍嗮。講翻個飯先,因為個飯上面有一層層嘅芝士,加上椰子嘅香味,拎到食落去同聞落去都一樣咁吸引,陣陣嘅香味一啖海鮮一啖飯可以講話係享受啊。而且個飯好大好飽。同埋我叫咗杯檸檬柑桔蜂蜜,不過呢我個人覺得杯野有少少過甜,下次可以叫半糖。不過柑桔蜂蜜令人有清新嘅感覺,同埋泰國菜有少少辣,呢杯野咁啱就可以中和呢個問題,再者蜂蜜既可以養顏,又可以滋潤喉嚨。