2023-10-05
朋友帶我黎到呢間高級既意大利餐廳慶祝生日🤗無論服務同食物都好高質素,值得推薦俾大家!🌺😘餐廳招牌菜主打食雪之蟹🦀同 fusion 菜式。有幾款set dinner 選擇!其中一個”雪之宴套餐”仲做緊優惠,係社交平台打卡,就可以享用優惠價$688。不過朋友話佢請我食飯,要再食再高級啲既,所以叫左澳洲🦘M5和牛2人set 😍😍勁開心🥳前菜🥗:水晶蟹肉牛油果芒果他他配香芒乳酪汁!我都係第一次食水晶蟹肉。原來呢種蟹係雪白色,係一種珍稀既蟹類!比起一般既蟹肉更飽滿多汁,肉質細膩幼滑!配上牛油果🥑同芒果既香甜味,帶出鮮味得黎仲好開胃!再加上香芒乳酪🧀️食落更fresh!小食:超吸引既水晶蟹肉金箔海膽多士🥖一上菜,見到咁多份量既海膽已經流晒口水🤤!海膽相當重海水味,勁creamy!再配上水晶蟹肉,鮮上加鮮,帶出兩重既鮮味,鮮甜可口,還略帶韌性,連埋脆卜卜既多士食,真係好好味!😍湯🥣:黑松露野菌忌廉湯/法式干邑帶子龍蝦濃湯 兩款湯都好濃郁creamy!好難選擇🫣決定同朋友一齊share飲! 尤其係龍蝦湯,好重龍蝦味,仲配上大大粒帶子,真係不得了!主菜:香煎澳洲M5和牛肉眼扒🥩10oz ,超大塊!煎到好靚
餐廳招牌菜主打食雪之蟹🦀同 fusion 菜式。
有幾款set dinner 選擇!
勁開心🥳
前菜🥗:
水晶蟹肉牛油果芒果他他配香芒乳酪汁!
小食:
超吸引既水晶蟹肉金箔海膽多士🥖
一上菜,見到咁多份量既海膽已經流晒口水🤤!
海膽相當重海水味,勁creamy!
湯🥣:
黑松露野菌忌廉湯/法式干邑帶子龍蝦濃湯
兩款湯都好濃郁creamy!好難選擇🫣
決定同朋友一齊share飲!
尤其係龍蝦湯,好重龍蝦味,仲配上大大粒帶子,真係不得了!
主菜:
香煎澳洲M5和牛肉眼扒🥩10oz ,超大塊!
煎到好靚,仲煎到熟度剛剛好!
M5和牛相當重牛味,肉質好juicy!一啲都唔韌好嫩肉,而且配上蒜蓉香草🌿牛油,令到牛味更加香濃。
配菜亦相當出色,小蘆筍,薯仔🥔同小蕃茄都好多汁好fresh,好解油膩!
👍🏻好好味既明太子鮮蝦忌廉手作意粉🍝:
師傅手作意粉🍝用麵粉同雞蛋🥚親手整,麵質食落好有咬口,帶少少煙韌彈性👍🏻
上菜時仲會即時磨啲芝士碎上去,令到個味道更香濃creamy!
意粉賣相好靚😻配上三色花💐
而大蝦🍤亦好新鮮又彈牙!
精選甜品拼盤🍧🍮😍
就有士多啤梨曲奇🍪碎雪糕🍦,紅莓芝士蛋糕,檸檬馬卡龍🍋
另外仲叫左 : 朱古力心太軟配豆腐雪糕🍧
即叫即整,熱辣辣香濃流心朱古力🍫,再食一啖冰凍清新豆腐味雪糕,好夾👍🏻
餐廳既特色飲品都好好👍🏻
斑蘭椰奶同紫薯椰奶都好好味,賣相亦好靚!
而且環境又舒服。
真係無介紹錯呀😁
職員仲同我哋講師傅黎自酒店🧑🏻🍳🏨唔怪得啲野食咁有水準👍🏻