2018-11-04 121 views
最近老公帶豬去左間叫Infinity workshop cafe食飯,就喺旺角登打士街,位置都幾方便就腳。好喜歡入門嘅木質招牌,簡約但帶個性。餐廳內裏燈光唔算光猛,幾有情調,好有一種處身於韓國cafe嘅感覺,勁正。裏面超級涼爽,好彩豬有著外套姐。座位寬敞,一邊係bar枱,櫃放入唔同嘅擺設,文青格調,幾適合拍照打卡。另一邊係玻璃格仔櫃,放左唔同美容產品寄賣。廚房嗰邊就放左唔同胡桃夾子嘅玩具士兵😍感覺好好,未開始食都已變係咁影相。老公叫左個雞翼,沙律,意粉同burger。原本諗住唔夠食,點知原來d份量都幾多下,個蜜糖雞翼係一開二,喜歡呢個單骨雞翼,食得好方便。雞翼新鮮炸起,熱辣辣又脆卜卜,雞翼面淋上蜜糖,甜甜地,好好食。香辣腸煙肉炒意粉,豬唔係咁鍾意食炒粉麵,因為怕油膩,但呢個炒意粉乾身唔會油淋淋,意粉有咬口,帶有番茄香味,味道方面,先有酸味,稍等一陣,辣味湧出黎,非常惹味,一口又一口,完全食唔停。招牌漢堡配扭扭薯條,大啡菇嘅香濃菇汁同免治和牛相當誘人,肉質好juicy,配烤到香香脆脆嘅麵包同芝士,煙肉,番茄等等一齊食,仲有特別調制嘅醬汁,味道非常滋味。再加炸得香脆又熱辣辣嘅扭扭薯條,滿足

蜜糖雞翼

香辣腸煙肉炒意粉

招牌漢堡配扭扭薯條,大啡菇嘅香濃菇汁同免治和牛相當誘人,肉質好juicy,配烤到香香脆脆嘅麵包同芝士,煙肉,番茄等等一齊食,仲有特別調制嘅醬汁,味道非常滋味。再加炸得香脆又熱辣辣嘅扭扭薯條,滿足感極大。

招牌漢堡配扭扭薯條

淨食個招牌漢堡都已經有d飽,點知呢個時候就黎左個超大碟嘅大蝦帶子青蘋果沙律,沙律菜好新鮮,食落口好爽脆,配上黑醋汁更加開胃,仲帶有黑松露嘅香味,估計用左黑松露橄欖油,所以非常香,仲幾健康。大蝦有成隻手掌咁大,蝦肉好厚身,亦好爽口,而帶子都煎得唔錯,不過真係太大碟,食唔晒。

大蝦帶子青蘋果沙律

Cafe野飲選擇非常多,糾結緊三眼仔green tea milk好定拉花latte呢?但d特飲都好特別,全部都係童話故事嘅名,小紅帽,灰姑娘,玩具兵,維尼小熊,好吸引,所以改名呢家野,又真係好重要嘅。

最後我地叫左個長髮公主,有樣有內涵,粉紅色,充滿少女心。士多啤梨配埋蜜桃,味道清新,帶酸甜,沙冰濃厚,果味好香。

長髮公主

另外因為超想飲水果茶,叫左杯美顏水果冰茶。加入左橙汁調製,橙味清新,配合冰茶,中和果糖濃度,飲起上來淡淡清香,舒服好refresh。

美顏水果冰茶

蜜糖雞翼