2022-01-04
大家平時出街想食串燒的話,通常都係街邊食,或者喺居酒屋叫。但好難得長沙灣呢度竟然有一間任飲任食嘅串燒店,環境唔錯,加上餐廳內播放流行音樂,令整個環境氣氛非常之正。客人落order,就要經餐廳提供的QR code掃描落,簡單方便。食物方面,除左丸類之外,其他肉,魚和菜類嘅串燒都冇經過任何調味加工(每張枱都有調味架),雖然攞出來果陣,仍然有啲冰未完全溶解,要啲時間去燒,但肉質起碼唔會變壞,加上擺上燒嗰時覺得都幾自癒,一邊燒,一邊同朋友傾偈,感覺幾正,加上坐喺窗出面又可以望下出面嘅風景~!!至於飲品種類雖然不太多,但亦有啤酒提供,適合鍾意一路飲酒一路食串燒嘅朋友。XD嗰日同個朋友食下食下都食咗接近一百串,所以大家想搵間餐廳坐耐啲同可以傾耐啲偈的話,除咗食日式放題同打邊爐之外,呢間都係一個值得推介。但要食的話,一定要BOOK位,冇得WALK IN~!!!