2019-08-02
今日要去西九龍中心個邊 又唔想係深水埗個頭食 就搵下長沙灣站附近有咩食啦 由地鐵站行過去都好近 好易搵 鋪頭一點都唔似雲南米線店 反而有點似茶居仔入到去呀姐唔會即刻問你食咩(我覺得好好因為我有嚴重的選擇困難症鋪頭嘅餐牌係大大塊貼牆的我好鐘情於鱔同米線 所以叫左黃鱔魚蛋米線一嚟見到啲餸都幾多,魚蛋都有四五粒(開心 好多鋪頭丸得三粒 黃鱔同豬皮一齊煮的辣辣的 所以我無落辣個米線都夠味 豬皮唔係煮到淋曬個啲爽得嚟唔硬 而且都乾淨無咩毛 不過我嘛嘛地豬皮食唔曬 好講重點-黃鱔 都唔錯 我成碗啲鱔都切得幾粗幾大條 係值得一試 但就未去到話會因為佢再返轉頭食囉佢每碗都有啲韭菜同蔥 但對我呢啲重口味嚟講的話有芫荽就更好了因爲成日覺得米線一定要有芫荽先夠味另一個特別位 佢有茶飲我超鐘意飲茶 佢一壺壺放枱面自己嚟 無得頂呀!
鋪頭一點都唔似雲南米線店 反而有點似茶居仔
我好鐘情於鱔同米線 所以叫左黃鱔魚蛋米線