2023-01-13
行長沙灣見到呢間餐廳,裝修幾特別,望真啲原來係食泰國菜,於是入去試吓店員年輕又有禮貌,有預感餐廳食嘅嘢應該好有特色,果然不失所望!是日餐湯表面上係一般紅菜頭湯,但食落去係好有咬口而且脆脆地,而且微辣,廚師應該花咗唔少心思,呢個湯幫我預先喚醒味蕾,驚喜!泰式燒菠蘿沙律菠蘿燒過之後,甜味爆發,除非有人好憎菠蘿,如果唔係,一定鍾意❤️煙三文魚紅咖喱意大利燉飯 $138飯煮得好軟熟,吸晒啲汁,真係好好味😋紅咖喱唔辣,唔食得辣嘅朋友都食到👍🏻👍🏻👍🏻黃咖喱蒜蓉虎蝦薄餅 $128餡料非常足料,而薄餅厚度剛剛好,絕對唔會餅多個餸,而且熱辣辣焗到好脆,真心好好食,絕對推介👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻擺近時已經聞到蒜蓉香味,食入口蒜蓉焗到脆卜卜,薄餅又脆卜卜,加上虎蝦,好惹味!顛覆我對薄餅嘅感覺,原來泰式薄餅都可以咁好食😋蝶豆花鮮奶一出場已經好鍾意,因為隻藍色好靚,佢仲將鮮奶打成濃厚嘅奶泡,每一啖都飲到濃濃嘅奶香味,加上蝶豆花,好有特色,唔會太甜,又唔會太膩😍😍😍😍😍我哋四個人,點咗一份特色四道菜套餐,再加3個主菜,兩個大男人都話食到好飽,份量真係好足!點主菜加$20就可以有餐湯,沙律,同特飲,真係超值,強烈推介
是日餐湯
是日餐湯
泰式燒菠蘿沙律
泰式燒菠蘿沙律
煙三文魚紅咖喱意大利燉飯 $138
飯煮得好軟熟,吸晒啲汁,真係好好味😋
紅咖喱唔辣,唔食得辣嘅朋友都食到👍🏻👍🏻👍🏻
煙三文魚紅咖喱意大利燉飯
黃咖喱蒜蓉虎蝦薄餅 $128
黃咖喱蒜蓉虎蝦薄餅
蝶豆花鮮奶
蝶豆花鮮奶
點主菜加$20就可以有餐湯,沙律,同特飲,真係超值,強烈推介!!!
泰式青木瓜沙律
玫瑰花茶