丫晴美食之旅
丫晴美食之旅
Level 2
2022-06-18
Follow
又係一間長洲特色小店屬於香港人既店!舖頭座位少,比較窄,所以如果假日時間黎應該都係需要等位。今次我就係星期五夜晚7點左右打電話去問有無位,好好彩仲有一個2人枱,即刻行過去👏🏻
店員好有禮貌,order完一陣就上菜,我地叫左三道菜,佢一次過就上晒枱,好細心咁每一道都會講解菜式同用既材料,佢出名就係蛋料理,咁就梗係要叫佢主打既卡邦尼意粉,炸蛋,同埋我地仲叫左個溫泉蛋薯蓉,三道料理都好食,黎到長洲絕對值得一試!
佢地既卡邦尼做法就係正宗蛋汁+芝士,唔同大部份餐廳係會加埋cream落去煮,所以食落感覺會比較濃稠,意粉係比較硬身少少,2個人share就ok,一個人食就會覺得膩,但芝士同個煙肉就好香
見到幾新奇所以叫黎試下,點知出乎意料地幾好食,將溫泉蛋同薯蓉混好之後放係包上面一齊食,成個感覺好夾,加埋佢個松露醬少少提升左成個層次,絕對值得一試!
就係高級版豬柳蛋,係好食既,因為啱啱炸好,脆脆咁配埋流心蛋,好難唔好食,配菜既薯條都唔馬虎,粗薯炸得好,新鮮重薯味!
Like
Ratings