2018-03-12
有朋友介紹話呢度嘅咖啡豆係老闆自己炒嘅,所以見有時間就同朋友嚟咗呢度試一試佢哋嘅早餐同埋咖啡。地點都算幾容易搵,地鐵出口行幾分鐘就到。 而環境亦都算唔錯,室內設計有啲復古feel。有2層,樓上亦設座位。 但係室內冇窗所以會比較暗,如果多人客又嘈嘅話就可能唔太方便傾計。佢地採用自助形式點餐: 先出去點餐付款,店員會再遞餐去你張枱度。我朋友嗌咗Egg Benedit同Hazelnut Latte,而我就嗌左牛角包餐同Latte。 上餐速度快,但份量就比較少,女仔食還可以,但係如果大食少少嘅話可能要再嗌多啲嘢。價錢中等,店員服務都唔錯。我哋一路食嘅時候咁啱撞正佢哋炒緊豆,幾有趣。牛角包算不過不失,但我朋友嘅Egg Benedict就唔係太好食喇。特別欣賞佢地嘅咖啡,拉花好有心機,飲落幾滑但有啲淡口。 雖然係有啲美中不足,但我覺得好飲過好多連鎖咖啡店。如果大家黎開石屋都可以去試一試呢間特色咖啡店,支持下社企。
早餐
拿鐵拉花