☆ 𝙇𝙤𝙘𝙠𝙚𝙧𝙤𝙤𝙢 𝘿𝙞𝙣𝙞𝙣𝙜油麻地彌敦道558-560號譽發廣場8樓上網見到呢間餐廳係用阿仙奴做主題,平時少爺成日都睇波,雖然佢唔係鍾意阿仙奴,不過見到幾得意所以都帶佢黎睇下食下野(*¯︶¯*)✦ 燒烤醬西班牙黑毛豬梅肉拼北海道元貝黑毛豬外脆內軟,肉質又嫩整得剛剛好,好好食,而最令我驚喜嘅係個粒荔枝,配埋一齊食個層次又提升左,好味!PS:伴碟個d羽衣甘藍都好好味。✦ 澳洲草飼牛柳蒜香意大利扁麵牛柳好淋,整個意大利麵調味都好好好平均,唔似平時個d蒜香乜乜乜就會好油好鹽咁,所以好食!✦ 沙律、餐湯、蒜蓉包Set dinner包埋嘅,沙律有爆爆珠好得意,同埋鍾意佢有三色椒,平時d沙律少d有,餐湯係南瓜湯,唔似平時d南瓜湯咁,呢個唔杰身,但都好濃南瓜味,好飲!個蒜蓉包好軟熟,特別鍾意佢點包嗰個黑醋,真係好好味!✦ 雲加 (紫色)底部係蜂蜜同青檸,上面紫色係碟豆花,面頭仲有少少青檸碎,所以我個時未除口罩都已經聞到青檸個d味,飲落酸酸甜甜,咁岩喉嚨呢幾日有d乾,可能因為有蜂蜜,飲呢個就即刻覺得有d潤喉感。✦ 兵工廠 (橙紅色)底部係洛神花,跟住有d桃同茉莉茶,我本身鍾意桃味,所以都覺得呢個
☆ 𝙇𝙤𝙘𝙠𝙚𝙧𝙤𝙤𝙢 𝘿𝙞𝙣𝙞𝙣𝙜
油麻地彌敦道558-560號譽發廣場8樓

✦ 燒烤醬西班牙黑毛豬梅肉拼北海道元貝
PS:伴碟個d羽衣甘藍都好好味。

✦ 澳洲草飼牛柳蒜香意大利扁麵

✦ 沙律、餐湯、蒜蓉包

✦ 雲加 (紫色)

✦ 兵工廠 (橙紅色)
底部係洛神花,跟住有d桃同茉莉茶,我本身鍾意桃味,所以都覺得呢個好好飲,但比起另一杯就會甜d。

✦ 即製梳乎厘班㦸
我坐近出菜位置,突然我聞到好香蛋香焗野味,一望過去真係我個甜品,食落似就咁梳乎厘多d,好空氣感軟綿綿,好香蛋香味,清得黎又唔會好甜,好Good Good!
PS:跟餐叫有6折。

整餐飯都幾出色,價錢又唔貴,人均都係$250左右,同埋都幾得意呀,其實一出lift已經感受到幾熱血XD 阿少爺食食下講左句:你就好啦,你個位可以望住d波衫食野。
當然我唔理解啦╮(╯▽╰)╭不過我相信如果係阿仙奴球迷黎呢到一定會更開心。