2020-01-15
荃灣出名美食多,而校長燒肉亦聽咗個名好耐,今日終於去到荃灣翡翠廣場2樓食校長燒肉放題。一定要先book位。因為實在太full了。我地book7:15,限時2個鐘。$198加一服務費(我覺得時間唔太夠),因為太多食物種類,包羅萬有,基本上你想食咩都有。而且味道又好好。由於淨係燒烤都已經有超過30款,雞翼,雞扒,雞軟骨,魚柳,牛扒,韓牛粒,三文魚魚鯕,紅腸,豬腩肉,魷魚,豬頸肉,豬扒,鮮冬菇,雞脾菇,鴨胸,三色椒,雞腎,菠蘿 ,漢堡扒,金沙骨,帶子,最特別是有雞軟骨餃子……實在太多,未能盡錄。朋友仲將金菇及蟲草花放在燒烤爐加上牛油炒. 又真係好好食喎。一坐底, 職員送上以人頭計的廣島蠔及牛肉所以完全唔夠時間食埋火鍋。火鍋料都有超過20款,肥牛,金菇,蟲草花,炸魚皮,魚蛋,牛根丸, 豆卜, 山根,炸枝竹,腸仔,芋絲……好多好多。下次一定要食埋火鍋仲有新鮮刺身, 有三文魚腩, 三文魚, 帶子, 甜蝦, 希靈魚. 樣樣鮮甜炸物都有幾款. 仲有任飲,各式汽水,韓國飲品,啤酒,仲有板裝熱麥精及維他命奶,超正。熱麥精甜品都係任食,隨咗一般蛋糕之外,仲有啫喱及布丁,仲有韓國雪條,阿菠蘿雪糕批及雪條。連甜
一坐底, 職員送上以人頭計的廣島蠔及牛肉
炸物都有幾款.
甜品都係任食,隨咗一般蛋糕之外,仲有啫喱及布丁,仲有韓國雪條,阿菠蘿雪糕批及雪條。連甜品都係好多款。
仲有沙律吧
仲有仲有,就係人參雞湯及中式老火湯及糖水。
有這麼多食物種類,真係超抵食。而且每位職員服務態度亦好好。抵讚