2019-07-04 49 views
住係觀塘既我,當然知道觀塘好多好野食啦特別係工廈,不過有部分收得好早🙌🏻今次就揀左間收得夜少少既日本餐廳試下-丼瀛食物方面:因為同媽媽去食,吾知食咩好👅就叫左1個2人餐,咩都可以試下^^.套餐包括:溫度玉子松葉蚧肉野菜沙律時令魚刺身盛(三文魚2切,時令魚薄切4片,海膽2件,甜蝦2隻)油甘魚壽司,碎蔥吞拿魚腩壽司,各2件朝鮮風牛肉野菜鍋木魚花炸豆腐鮮蠔沙律燒,鹽燒赤蝦8吋蒲燒鰻魚飯甜品梳打特飲前菜蚧肉野菜沙律好多蚧肉而且野菜都好新鮮💁🏻‍♀️仲有超多蟹籽,好開胃好好味魚生全部都好厚切入口啖啖肉好鮮甜特別一提係牛肉野菜鍋,以為無咩特別但發現鍋內有好多牛肉而且係好重牛味,湯底都好甜,入面既菜完全吸收湯底,超入味好正豆腐好滑而且炸過好香口,不得不提燒蠔好大隻加埋芝士好夾,燒蝦都好彈牙,燒得岩岩好👍🏻最後到左我好期待既重頭戲-8吋蒲燒鰻魚飯一上枱都真係幾震撼,條鰻魚超長入口啖啖肉好滑無骨的,D飯都好軟綿綿,醬汁吾會過多,足夠送哂成碟飯,最後飲埋個提子梳打,好滿足🤗整體:地點吾難去,1出APM轉右行5分鐘就到啦,係工廈既樓上舖,會靜少少吾會咁多人,而性價比都幾高,套餐包含既份量都好多我同媽咪2個人係
住係觀塘既我,當然知道觀塘好多好野食啦
特別係工廈,不過有部分收得好早🙌🏻
今次就揀左間收得夜少少既日本餐廳試下-丼瀛
食物方面:
因為同媽媽去食,吾知食咩好👅
就叫左1個2人餐,咩都可以試下^^
套餐包括:
溫度玉子松葉蚧肉野菜沙律
時令魚刺身
(三文魚2切,時令魚薄切4片,海膽2件,甜蝦2隻)
油甘魚壽司,碎蔥吞拿魚腩壽司,各2件
朝鮮風牛肉野菜鍋
木魚花炸豆腐
鮮蠔沙律燒,鹽燒赤蝦
8吋蒲燒鰻魚飯
甜品
梳打特飲

前菜蚧肉野菜沙律好多蚧肉而且野菜都好新鮮💁🏻‍♀️
仲有超多蟹籽,好開胃好好味
魚生全部都好厚切入口啖啖肉好鮮甜
特別一提係牛肉野菜鍋,以為無咩特別
但發現鍋內有好多牛肉而且係好重牛味,
湯底都好甜,入面既菜完全吸收湯底,超入味好正
豆腐好滑而且炸過好香口,
不得不提燒蠔好大隻加埋芝士好夾,
燒蝦都好彈牙,燒得岩岩好👍🏻
最後到左我好期待既重頭戲-8吋蒲燒鰻魚飯
一上枱都真係幾震撼,條鰻魚超長
入口啖啖肉好滑無骨的,D飯都好軟綿綿,
醬汁吾會過多,足夠送哂成碟飯,
最後飲埋個提子梳打,好滿足🤗

整體:
地點吾難去,1出APM轉右行5分鐘就到啦,
係工廈既樓上舖,會靜少少吾會咁多人,
而性價比都幾高,套餐包含既份量都好多
我同媽咪2個人係多到食吾哂😄
而且味道,身材都好新鮮,質素幾好
而且食物款式都好多,
就算成班人一齊去食地方都吾會好迫
推介既,下次一定會再去食👍🏻