同男朋友唔知食咩好,行過明洞 express 記得之前食過okay 就入咗去。叫左烤五花腩,石頭飯同kimchi pancake認真,之前黎過 express 知道佢係快餐店既模式,所以都期望控制左下男朋友。但我真係估唔到宜家 express 竟然係連燒肉既過程都唔俾你享受 (given 以前係真係有得自己燒)烤肉鐵板上都唔緊要!塊鐵板熱住咁上既話我無問題,但估唔到鐵板唔熱之餘,塊五花腩係廚房既時候已經燒到硬過我條命。算,express 唔好期望咁多。試下個 kimchi pancake 。一食落去,我真係呆左咁坐係度,塊野根本唔叫得上係pancake, 佢只不過係一堆又厚又熱又濕粉 (持平dd 佢係有啲kimchi 味既) 本身打算硬食,但食左半塊真係頂唔順,我走左去同廚房講 "pancake 好似未熟", 佢話再整過。好喇,第二塊pancake, 點知都係一樣!! 我好灰,真係好灰。至於個石頭飯,我無咩 comment。呢餐飯,我無辦法再食落去,唯有用等男朋友食完既時間寫篇食評

叫左烤五花腩,石頭飯同kimchi pancake

kimchi pancake

至於個石頭飯,我無咩 comment。

呢餐飯,我無辦法再食落去,唯有用等男朋友食完既時間寫篇食評
2014-09-21
$120 (Dinner)