2019-06-11 384 views
由佢地一開業就知道呢間小店成日都會大排長龍, 今日食完中午飯就好想食甜品, 同男朋友行經呢度, 就買黎試下~雖然係星期日, 不過今日好好彩唔算太多人, 每份pancake都係即叫即做,  製作需時所以都要等10-15分鐘等左10-15到就到手, 都算幾快!!!原味疏乎厘班戟 $33睇左咁多款, 都係原味疏乎厘班戟最抵食, $33 有2件疏乎厘班戟, 不過太熱關係再加左一份$8雪糕, 疏乎厘班戟口感綿密鬆軟, 入喉食到淡淡蛋香, 濕潤得黎但唔會覺得佢係唔熟, 甜度適中得宜, 味道配合得岩岩好!!!旁邊配上質感比較厚身既cream, 疏乎厘個質感好似仲比cream還要鬆軟~口感 & 質感認真一流, 有米芝蓮既獎真係當之無槐!芒果疏乎厘班戟配云呢拿雪糕 $48原味&芒果最大分別就係芒果疏乎厘只有一件, 令我食完好似有d唔夠喉咁, 芒果份量都幾多而且好鮮甜, 再配埋云呢拿雪糕一齊食有多重口感, 味道多元化~唔錯唔錯!因為小店關係, 所以都冇座位, 只有門口前放左2,3張高櫈, 而且夏天將至要食都要忍耐下"熱"
等左10-15到就到手, 都算幾快!!!
原味疏乎厘班戟 $33
口感 & 質感認真一流, 有米芝蓮既獎真係當之無槐!
芒果疏乎厘班戟配云呢拿雪糕 $48

2019-06-09
$40 (Tea)