2019-07-07 521 views
事緣我早前去左外國半年,返返黎老家,自然超級想食返點心。始終香港以前食開,但去到外國係冇鹹檸檬雪碧 ($24)感覺唔太平,不過好想飲凍飲😂燒汁釀茄子 🍆每次見到有茄子都必叫!茄子好林,不過食到入面d茄子肉就冇咩味,要再點汁翠玉瓜叉燒腸 🥒見到圖都知,好多翠肉瓜🤣🤣足料 腸粉都好滑yummy!黑椒金錢肚🐖大力推介!好林!好似以前冇食過咁林嘅金錢肚蟹子燒賣 食得出上面係真嘅蟹子🥰我食左一粒,而我嗰粒燒賣入面有2隻蝦!性價比好高😍黑松露小籠包hmmmm e個相比之下就冇咁好了,包皮略嫌厚咗啲,入面冇咩湯汁,都有少少失望🤕灌湯餃灌湯餃嘅出現完全係將飲茶e樣嘢昇華,平時都唔捨得食,今次難得。。好啦👻不過可能我期望太高,味道其實冇咩特別xd 淡淡地~總括而然,我會再黎食嘅!

鹹檸檬雪碧 ($24)
感覺唔太平,不過好想飲凍飲😂

燒汁釀茄子 🍆

翠玉瓜叉燒腸 🥒
見到圖都知,好多翠肉瓜🤣🤣足料
腸粉都好滑
yummy!
黑椒金錢肚🐖
大力推介!好林!好似以前冇食過咁林嘅金錢肚

蟹子燒賣

黑松露小籠包

灌湯餃

總括而然,我會再黎食嘅!
$130 (Lunch)
  • 黑椒金錢肚