2024-02-19
係元朗proton晚晚都坐滿人,唔單至因為佢工業豐型格裝修,佢嘅出品全部都有返一定嘅水準👍🏻相信呢盞大黃燈嘅裝飾係元朗人經過都會認得🔸風乾火腿哈密瓜田園沙律要讚吓餐廳嘅大方,俾咗一整嘅蜜瓜,配上火腿嘅鹹香,更加突出咗哈密瓜嘅甜🔸法式干邑龍蝦湯濃杰度非常好,可以掛到匙羹,龍蝦湯味道濃郁,美中不足如果加少少龍蝦肉會更加Perfect🔸脆香軟殼蟹、虎蝦、蟹籽粉紅汁手工意大利麵本身都好鍾意食軟殼蟹,成隻蟹上枱嘅造型非常吸睛,但最令我哋驚喜嘅都係手工意大利麵,軟硬度同適口性都岩岩好,而且都掛到汁🔸香煎鵝肝安格斯牛肉漢堡包薯條鵝肝煎到焦香,但入口嫩滑,安格斯牛肉非常足料,根本唔可以一口就食整個組合,醬汁用咗蜜糖芥末醬,可以中和到鵝肝嘅油膩感👍🏻🔸set甜品(mocha)唔好睇小今餐嘅甜品,濃郁嘅朱古力味而且好滑身🔸Upgrade 甜品(綠茶提拉米蘇)應該係舖頭signature嘅甜品之一,即叫即整,有綠茶味但未算好濃郁,不過啲cream唔會好漏🔸DIRTY COCONUT (Iced)最鍾意見到啲分層嘅嘢飲,咁樣對比好靚咖啡唔會過酸有淡淡嘅椰子香🔸ROSE strawberry latte (Ho
🔸風乾火腿哈密瓜田園沙律
🔸法式干邑龍蝦湯
🔸脆香軟殼蟹、虎蝦、蟹籽粉紅汁手工意大利麵
🔸香煎鵝肝安格斯牛肉漢堡包薯條
🔸set甜品(mocha)
唔好睇小今餐嘅甜品,濃郁嘅朱古力味而且好滑身
🔸Upgrade 甜品(綠茶提拉米蘇)
🔸DIRTY COCONUT (Iced)
最鍾意見到啲分層嘅嘢飲,咁樣對比好靚
咖啡唔會過酸有淡淡嘅椰子香
🔸ROSE strawberry latte (Hot)
冇諗過士多啤梨都可以用嚟配咖啡,但係佢哋又出奇地夾毫無違和感🥰
餐廳仲可以即席幫手係甜品寫字,大小慶祝都可以嚟呢度品嚐吓佢哋嘅作品👍🏻