2020-12-12 158 views
喺沙田放工,貪佢近近地,就去大圍食個飯。呢間店之前都有去過佢其他分店,見佢咁岩又有位唔駛等,所以我哋就揀咗呢間。嚟呢度食晚餐都係第一次,佢晚餐又幾多嘢食。我哋叫咗呢個蜜糖蒜香炸雞翼小食。 雞翼炸得好脆,蜜糖好足夠,蒜香味十足。得喜歡,但食嘅時候要小心啲,隻手唔好掂到個碟。如果唔係就會癡粒粒😂😂粟米白湯,有好多粟米蓉喺入邊,啖啖都有口感.我哋加錢叫咗個三文魚沙律。菜都係新鮮爽口的芝士和牛漢堡。$108就可以食到黃牛漢堡,都算抵食。仲有薯菜沙律伴碟。薯條上枱都係熱辣辣,脆脆的。個和牛漢堡扒都算大嚿。厚身的。一咬都會食到肉汁。個包係烘過嘅,所以我一切開都會feel到脆身。入邊有埋芝士蕃茄菜,中和返和牛嘅罪惡感.安格斯牛柳配鵝肝148蚊就可以嘆到牛柳同鵝肝,鵝肝牛柳仲要係唔細舊,真係非常之可以接受。鵝肝是暖身的。肥而不油膩。 我哋鍾意鵝肝煎到好熱好熱流晒啲油出嚟,呢隻就唔係嗰種。但食落口你都會聞到好香嘅鵝肝味,正。牛柳肉質唔錯,咬落去唔會話難咬開。火候啱啱好,有牛肉味。係唔錯嘅。返工咁辛苦間中都要食下呢啲慰勞吓自己❤️

芝士和牛漢堡。

安格斯牛柳配鵝肝