2019-10-29 1076 views
間唔時得閒就會過黎呢間食粥,因為貪佢又平又好食。以前無見咁多人食,呢排感覺愈來愈多人,今日黎到都全場full,仲唔少人等緊外賣添。食物種類都唔少,而且粥可以好似車仔麵咁自己揀餸加,不過我叫黎叫去都係炸兩,豬紅碎牛粥,有時可能加件白糖糕。佢粥底都幾綿,但又唔會去到完全無米粒咁,豬紅通常4粒左右,碎牛份量都幾多。炸兩皮薄餡靚!腸粉皮唔會厚,又滑,而且每次食佢個油炸鬼都係脆既,不過次次都要等番咁上下耐不過都值得既!雖然今次無食,不過呢間既白糖糕都好好食,又香,完全唔會有酸味。黃糖糕有次無聊想試下,佢同白糖糕係完全唔同既野,比較似包既質地。

不過都值得既!