2018-09-07 1150 views
次次去食糖水經過呢度都覺得裝潢好過癮,好少酒吧會咁玩法,終於比我約到朋友肯陪我黎try try~~呢度一檯一木都走懷舊港式情懷,其實我最喜歡係廚房設計,o個D磁磚好正~menu設計都別出心裁(其實有中文版,但次次都唔小心拿了英文版) 除左背面list out 所有飲品同價格之外,大家仲可以利用呢個飛行棋根據自己想飲的味道選擇最適合自己口味的啤酒south cloud lager $69我自己喜歡飲清D麥D 嘅啤酒,所以台灣出品嘅南雲就最適合我~入口有微微茶味,完全無苦澀味,好清新,一個無小心隨時隊幾支!monkey king amber ale $69 (左二)麥子wheat ale $74(右一)呢兩款啤酒我會列為普通,就係手工啤酒應有嘅味道,不過前者強烈D而後者就淳D麥子 citris paradise ipa $74果味啤酒去日本成日飲,宜家試手工啤酒版本酸味重好多,反而甜味唔係特別突出,如果大家expect係好甜好誇張的話,就要考慮考慮麥子coffee stout $84自問係一個不折不扣的咖啡控,但對唔住,無福消受呀!啤酒+咖啡呢個玩法真係太分離,優點係未飲都已經感受到咖啡香

south cloud lager $69
南雲

麥子 citris paradise ipa $74

麥子coffee stout $84
自問係一個不折不扣的咖啡控,但對唔住,無福消受呀!啤酒+咖啡呢個玩法真係太分離,優點係未飲都已經感受到咖啡香,入口好似真係飲緊咖啡咁,壞處就係太咖啡,呢個情況有啤酒D氣gur gur下,我個大腦唔係太接受到,呢兩款咁強烈嘅飲品,都係分開飲好D~

我好喜歡呢度嘅原因.係有個小音樂corner,間中老闆feel到會演奏下,都幾好feel~

而且佐酒小食係即刻爆嘅爆谷,熱熱地咁食住配啤酒,完美配搭,升級享受呀~~~
爆谷
Type of Meal