Carol_kwonggg
Level 4
2017-05-12
2K views
Follow
由以前唔食蠔到而家變左「蠔怪」❤️❤️❤️,有時都會買番屋企自己開,但好多時都好懶,寧願出去坐定定等食😎

因為我中意爽口帶少少creamy,「蠔客」呢6款完全係我的菜,特別係法國Gillardeau,好重蠔味食落好有層次😋👍🏻仲比喻為蠔中「勞斯萊斯」,最重要重要一點係呢到嘅生蠔係超級新鮮,一點沙都無,價錢大約$30-40/隻,性價比高👍🏻

加拿大海膽

加拿大海膽非常鮮甜,一d都唔腥,可以配青瓜或者紫菜,我自己就中意爽口青瓜配鮮甜嘅海膽,一啖放入口真係無得輸😋
翡翠螺/紐西蘭龍蝦仔/加拿大甜蜆/沙律雞尾蝦

之後有個海鮮拼盤,分別有翡翠螺/紐西蘭龍蝦仔/加拿大甜蜆/沙律雞尾蝦,翡翠螺用左祕製醬汁醃製過,夠味好特別,紐西蘭龍蝦仔我第一次食原來好甜連個蝦頭嘅膏都可以食,加拿大甜蜆好厚肉,沙律雞尾蝦好有驚喜😍非常彈牙加上個沙律醬真係食一打都無問題啊😋😋😋

鮮活波士頓龍蝦刺身

鮮活波士頓龍蝦刺身,好新鮮😎上枱個陣佢仲郁郁下,由於食材質素好,只要加少少檸檬就已經夠啦🍋👍🏻如果有朋友生日,可以預先同餐廳講,佢地會利用乾花整字母冰粒出黎🌸🌹,影相呃like一流😁
芝士焗龍蝦

芝士焗龍蝦,食完刺身將個頭同對拑再加芝士焗就唔洗浪費左隻咁靚嘅龍蝦,芝士金黃色好香,龍
蝦肉焗完都好juice一點都唔乾👍🏻
松露海膽大蝦意粉

松露海膽大蝦意粉,食完咁多海鮮,要食下熱食暖暖胃☺️呢個意粉真係好巴閉,呢個意粉用左花奶去煮特別滑,黑松露好香,用料好足,入面好多海膽,大蝦煎完都好大隻又爽口彈牙😋👍🏻
Ratings