朋友介紹了成年,說這店的賣點是:三文魚跟平價刺生十幾蚊就食到大大塊有成六吋長三文魚的握壽司廿幾蚊有件內有4塊1吋厚成半個手掌大的三文魚手卷佢\推介的是六十幾蚊就有一板海膽連飯另有各式特平魚生見佢\約左我成年,上星期終於同佢\地去左。一去到,如前面各食家所講一樣,要等好耐位之餘,仲被迫邊等位邊點菜,真係趕客咁趕,一句講哂,就好似「野食已經平俾你啦,你仲想點呀?」的感覺。事但啦,我忍你,食左至講,一入去:首先,地方擠迫,我地四個除左個肥佬都算幾瘦,都仲覺迫;其次,服務奇差,唔知係唔係趕收工,傳菜似飛碟,好似當自己的食物是垃圾一樣拋俾客人;但最失敗的是刺生不鮮,海膽也假(我指口感),魚生總類算多,一般常食的都齊,但真的不鮮,且價錢實令我感不安,始終如果要收支平衡,我想來貨價一定要平到你唔信先可以咁樣賣,就似返大陸食野,平到你唔信的情況下有點心寒;另外,刺生用的醬油同wasabi完全唔得,日本菜中低下些如元氣等都好過佢\,更枉論這是壽司店;食完真係有之前食家的感覺,你當我地係垃圾桶呀?老實講,或者得罪講句,我覺得在元朗區不錯這算是ok的店,但論品質,(連基本刺生的醬油都攪不好),我可以肯定這不
朋友介紹了成年,說這店的賣點是:三文魚跟平價刺生

十幾蚊就食到大大塊有成六吋長三文魚的握壽司
廿幾蚊有件內有4塊1吋厚成半個手掌大的三文魚手卷
佢\推介的是六十幾蚊就有一板海膽連飯
另有各式特平魚生

見佢\約左我成年,上星期終於同佢\地去左。

一去到,如前面各食家所講一樣,要等好耐位之餘,
仲被迫邊等位邊點菜,真係趕客咁趕,一句講哂,
就好似「野食已經平俾你啦,你仲想點呀?」的感覺。
事但啦,我忍你,食左至講,一入去:

首先,地方擠迫,我地四個除左個肥佬都算幾瘦,都仲覺迫;

食完真係有之前食家的感覺,你當我地係垃圾桶呀?

老實講,或者得罪講句,我覺得在元朗區不錯這算是ok的店,但論品質,(連基本刺生的醬油都攪不好),我可以肯定這不及真的加太賀,還差好遠,如果住得遠,又想慕名而來試下食的話,別太大期望,這裡就只是價錢吸引,若你自問對食有要求,這未必滿足到你個口,只能滿足你個胃,皆因那天我食到死(真係好多野),都係每人100大元,少數俾少少食多多的日本菜。

p.s.由於本人主要想試下d刺生,所以以上食評是針對刺生的,雖然我都有食飯,但我覺得評都無謂。