《Studio Caffeine》 #食在佐敦 #coffee📍佐敦廟街284號地下-最近有睇套節目叫coffee friends 見佢地成日沖手沖咖啡 睇完真係勁想飲 就算夜晚黎食都唔可以錯過 配埋All Day食就Perfect啦🔹Monster All-Day Breakfast $115 🔝話明超級 當然咩都有啦 有齊:煙肉﹑紐倫堡腸﹑煙燻黑椒牛肉﹑炒蛋﹑煙三文魚﹑黑松露薯蓉﹑大蘑菇﹑紅黃車厘茄﹑新鮮水果﹑沙律菜﹑秒制焗豆﹑法式奶油麵包(可+$15轉牛角酥)好豐富 而且味道都唔錯 特別係紐倫堡腸,炒蛋,黑松露薯蓉,沙律菜 好好味!如果唔係樣樣岩食可以嗌classic嘅再加款,下次轉埋牛角酥試下先🔹牛油果蟹肉法式奶油吐司 $95厚吐司加牛油果蓉加埋滿滿嘅蟹肉 旁邊仲有d沙律菜如果係一片片新鮮牛油果會更好 牛油果蓉味道無咁出 口感都會差小小 不過好嘅係蟹肉份量夠多 吐司夠脆🔹手沖咖啡 $68 🔝🔝店員介紹有邊幾款咖啡豆 解釋每款嘅分別 我最後揀左GUJI HIGHLAND嘅咖啡豆 係帶果香偏酸味店員建議咖啡後上 免得食物影響味道我地第一次黎未飲過 店員好細心咁介紹甜杯同酸杯嘅分別
📍佐敦廟街284號地下

🔹牛油果蟹肉法式奶油吐司 $95
厚吐司加牛油果蓉加埋滿滿嘅蟹肉 旁邊仲有d沙律菜

🔹手沖咖啡 $68 🔝🔝
店員建議咖啡後上 免得食物影響味道
我地第一次黎未飲過 店員好細心咁介紹甜杯同酸杯嘅分別 好神奇真係味道會唔同
甜杯會香d 酸杯味道會濃d 可以根據自己口味決定用邊個杯 整體呢款咖啡豆都幾好飲 夠香又易入口 唔錯

🔹紅菜頭Latte $45
唔飲咖啡嘅可以試下d latte 拉花好靚 紅菜頭latte真係幾特別未飲過 淡淡地嘅紅菜頭味加埋好滑嘅鮮奶 唔錯可以一試

🍴9/10