好耐冇去過街市入面嘅熟食中心,今日同朋友去咗佐敦官涌街市入面嘅「新肥泉海鮮大排檔」,竟然發現有驚喜,平時日式放題就食得多,呢間大排檔推出咗小炒/煲仔小菜嘅任食放題,見到咁特別梗係要試一試。餐牌有$288/位嘅小炒加煲仔90分鐘任食,$388/位就可以嗌埋火鍋或麻辣水煮任食,$488/位就可以再嗌埋生猛海鮮任食。我哋揀咗$288/位嘅小炒加煲仔90分鐘任食,有超過100種小炒、砂鍋煲、雞肉、牛肉、豬肉、小食、湯羹、粥粉麵飯同飲品可以選擇,餐牌選擇眾多,簡直係眼花撩亂、琳瑯滿目。不過提提大家,餐廳對食客浪費食物嘅行為非常之重視,所以每人每次只可以嗌兩款食物,兩個人每次只可以嗌四款,要食晒四碟食物先可以再嗌下一碟!而且餐廳提供嘅份量係例牌,唔會因應客人數量而減少比例,所以如果得兩個人去食都唔係試到好多款,最好多d人一齊去食先可以試多唔同款。我哋嗌咗當紅炸子雞半隻、BB鴿一隻、海鹽香煎雪花和牛粒、欖菜肉鬆四季豆、沙嗲肥牛金菇粉絲煲同啫啫芥蘭煲。炸子雞嘅雞皮都算炸得香脆而雞肉嫰滑,唔係好多地方食到bb乳鴿,雪花和牛粒煎得夠香,四季豆用欖角炒好惹味,粉絲煲嘅沙嗲味重而肥牛嘅份量充足,芥蘭煲夠獲氣而

我哋揀咗$288/位嘅小炒加煲仔90分鐘任食,有超過100種小炒、砂鍋煲、雞肉、牛肉、豬肉、小食、湯羹、粥粉麵飯同飲品可以選擇,餐牌選擇眾多,簡直係眼花撩亂、琳瑯滿目。不過提提大家,餐廳對食客浪費食物嘅行為非常之重視,所以每人每次只可以嗌兩款食物,兩個人每次只可以嗌四款,要食晒四碟食物先可以再嗌下一碟!而且餐廳提供嘅份量係例牌,唔會因應客人數量而減少比例,所以如果得兩個人去食都唔係試到好多款,最好多d人一齊去食先可以試多唔同款。我哋嗌咗當紅炸子雞半隻、BB鴿一隻、海鹽香煎雪花和牛粒、欖菜肉鬆四季豆、沙嗲肥牛金菇粉絲煲同啫啫芥蘭煲。炸子雞嘅雞皮都算炸得香脆而雞肉嫰滑,唔係好多地方食到bb乳鴿,雪花和牛粒煎得夠香,四季豆用欖角炒好惹味,粉絲煲嘅沙嗲味重而肥牛嘅份量充足,芥蘭煲夠獲氣而芥蘭都好甜。

不過溫馨提示大家,90分鐘時間唔算好多,加上小菜同煲仔炒出嚟都要時間,而且餐廳都嚴格執行90分鐘就要離座,如果每遲10分鐘就要收$50,所以大家落單同進食嘅時候記住要注意時間啊!

📍佐敦寶靈街17號官涌市政大廈2樓熟食中心
位置就腳:🍊🍊🍊🍊