2018-11-03 1070 views
這間日式燒餅店很久之前已經想去試下,不過之前排長龍所以就冇食到。今次星期一放假終於有機會試下~我們叫了芝士四重奏燒餅,初時以為會好難整,不過指示清晰,最後都成功整到。首先將材料攪拌,之後每面燒五分鐘,然後再反多一次,總共15分鐘,就大功告成了! 味道方面芝士味濃, 麵粉一點也不糊。燒餅加上醬汁好好味!豚肉炒麵,這個更加簡單,將材料炒好然後上麵條,最後加上炒麵汁就完成。這個都好好味,不過炒麵汁比較淡要加多啲先好食。五花肉,這個比其他燒肉店的五花肉較為失色。首先不是厚切,而且肥膏比較多,燒完之後好油膩,冇咩肉食。所以下次這個可以不用叫。準確來說自己做燒餅的確幾好玩,而且又好食。下次都會再過來。☺