今日經過灣仔既一條後街 見到有間叫做紫丹亭既扒房係一條後街度真係覺得好特別 因為好少扒房會開係一條無咩人行既後街度如果佢咁樣都生存到 咁代表佢既口碑應該都唔錯 正好係lunch time所以局長我就決定入去試一試佢lunch menu選擇都幾好 但局長由於太肚餓掛住食唔記得左影相我點左最普通既lunch set西冷扒同埋叫左一杯凍檸茶佢凍檸茶係任飲架 仲要佢寫到明歡迎你帶走 作為0.42個檸茶達人真係覺得好正 我唔小心飲左佢3杯 感覺自己好少家 但因為真係幾好飲同埋店員好好人 好nice 最尾我走果陣 諗住飲多杯但又趕時間佢話比個杯蓋我拎走 好體貼呀講返正題佢塊扒先 西冷塊 100蚊鬆d都唔期望d乜野食落又唔錯喎 我叫左medium rare 佢上到黎感覺係medium但都係ok 食落都唔會好韌既 不過由於唔係貴野 所以筋都比較多不過係絕對對得住個價 成個set仲包左餐湯 同埋沙津 伴碟仲有d薯條 夠飽 間中黎食下都唔錯呀
真係覺得好特別 因為好少扒房會開係一條無咩人行既後街度

我點左最普通既lunch set西冷扒同埋叫左一杯凍檸茶

佢話比個杯蓋我拎走 好體貼呀
西冷lunch set

講返正題佢塊扒先 西冷塊 100蚊鬆d都唔期望d乜野
不過係絕對對得住個價 成個set仲包左餐湯 同埋沙津
伴碟仲有d薯條 夠飽 間中黎食下都唔錯呀
2019-02-15
$100 (Lunch)
西冷lunch set