2013-03-04 1262 views
公司新年請食飯, 我一聽到話今次唔係去酒樓, 係食buffet, 抱住好期待既心情去一開始就食沙律, 沙律菜選擇好少, 火箭菜紫椰菜都無 (後尾又有出火箭菜)煙三文魚好新鮮魚生都新鮮, 但係我覺得太凍, 食落口仲凍過食雪糕生蠔係另外order的, 係細細隻既珍珠蠔熱野方面, 印度咖哩, 印度烤雞, 都好食即切既烤牛肉好鞋又無牛肉味, 落左燒汁食, 就係一舊燒汁味既鞋肉=.=有芝士火鍋, 倒落小法包放係個杯仔度, 芝士好重油酒味, 有少少苦, 幾好食風乾牛肉配蜜瓜, 呢個都不錯甜品方面, macaron預左係難食, 結果真係難食, 成粒係實既即煎crepe, 我覺得佢煎得太薄, 又成塊淺黃色, 燶都唔燶下, 自己係屋企煎都好食過佢抹茶mousse無咩抹茶味panna cotta配blueberry sauce, blueberry sauce搶晒d味, 就咁panna cotta會好好多chocoate mousse朱古力味唔夠濃puff還可以, 平時食開雪藏個d仲香cream味選擇唔多味道大部份唔好甜品難食成餐最好係沙律, 同杯餐茶(凍檸茶)呢餐唔駛比錢都食到面燶燶

煙三文魚好新鮮
魚生都新鮮, 但係我覺得太凍, 食落口仲凍過食雪糕

生蠔係另外order的, 係細細隻既珍珠蠔

熱野方面, 印度咖哩, 印度烤雞, 都好食

風乾牛肉配蜜瓜, 呢個都不錯

抹茶mousse無咩抹茶味

chocoate mousse朱古力味唔夠濃

puff還可以, 平時食開雪藏個d仲香cream味

選擇唔多

味道大部份唔好

甜品難食

成餐最好係沙律, 同杯餐茶(凍檸茶)

呢餐唔駛比錢都食到面燶燶

Type of Meal