我揀地方食嘢,最鍾意睇埋佢環境!環境舒服,人都食得開心啲吖嘛!.上個星期,日日都超級熱☀️,但係襯咁好天,梗係要去一間,可以感受到咁靚天氣嘅餐廳,享受下啦!俾我搵到嘅呢間社企,Cafe 8,位於中環碼頭。先搵到「香港海事博物館」,然後沿着旁邊樓梯上一層,就會發現餐廳嘅入口!.正常行過碼頭嘅地面嗰層,係睇唔到佢嘅存在😂😂黎到呢度,完全感受到,用「平民價錢」就享受到「海洋風」嘅「高級渡假享受」!雖然人在香港,但感覺自己就好似去咗旅行一樣!完全滿足到我想渡假嘅需要,哈哈!好似我咁鍾意「海洋」、「藍白希臘小島」感覺嘅朋友一定要黎!嘢食方面,我會推介「雞肉牛油果卷」!因為佢真係整得好香,送來嘅時候仲係熱辣辣,牛油果控一定唔可以錯過🥑.另外仲叫咗個「牛油果士多啤梨沙律」,美中不足嘅係,呢碟嘅牛油果好硬希望下次嚟,佢會俾返啲熟啲嘅牛油果食客啦~.小總結:簡簡單單食一餐,享受下休閑嘅一日!感受下好天氣同舒適嘅環境唔駛搭飛機,個人都即刻放鬆曬~咁樣嘅假期永遠都唔會嫌多,哈哈!.Ps. 服務員大概有一半係本地殘疾人士,有一半係外籍人士,感覺中西交融,合作得好和諧而且佢哋嘅服務絕對唔俾一般餐廳嘅差!Pps.

上個星期,日日都超級熱

俾我搵到嘅呢間社企,Cafe 8,位於中環碼頭。

正常行過碼頭嘅地面嗰層,係睇唔到佢嘅存在😂😂

好似我咁鍾意「海洋」、「藍白希臘小島」感覺嘅朋友一定要黎!
雞肉牛油果卷

嘢食方面,我會推介「雞肉牛油果卷」!

希望下次嚟,佢會俾返啲熟啲嘅牛油果食客啦~
小總結:
簡簡單單食一餐,享受下休閑嘅一日!感受下好天氣同舒適嘅環境
而且佢哋嘅服務絕對唔俾一般餐廳嘅差!

Pps. 估唔到嘅係,其中一個服務員仲識流利嘅日文去招呼日本客人添
一間有質素嘅社企可以營運到咁耐,絕對唔係冇原因!
Type of Meal
Lunch