2018-07-25
同朋友係銅鑼灣行街,行到肚餓, 朋友就提議食放題。點了三文魚, 嘩, 三文魚新鮮肥美, 食落 creamy, 沒有魚腥味, ㄧ啖ㄧ塊, 爽吖。三文魚籽龍蝦芒果卷, 大大粒的三文魚籽卜卜脆, 夠多汁, 龍蝦肉新鮮, 加埋香甜嘅芒果肉, 簡直係絕配。鵝肝牛肉卷有好香濃嘅鵝肝味, 裏面係牛肉, 認真夠特别。 另外牛油帆立貝壽司, 大大粒的帆立貝味道鮮美。蟹子三文魚手卷及海膽手卷, 卜卜脆嘅紫菜包着白飯, 鋪上沙律醬, 蟹子, 海膽, 食材新鮮。海蜇沙律夠特別, 彈牙嘅海蜇配埋蔬菜及沙律, 味道調教得啱啱好。芝麻八爪魚夠爽口惹味, 喜歡重口味嘅朋友可以一試。甜品選了軟身芝士餅, 榴槤糯米糍, tiramisu 及伯爵朱古力杯。 芝士餅香軟之餘散發着濃郁嘅芝士味, tiramisu 及朱古力杯 size 細細, 可以試多些不款式的甜品, 還有每人限定嘅雪糕ㄧ杯, 真的令人垂涎三尺。差點兒忘記還有我最喜歡吃的鮑片, 相當之清甜, 下次再去食大喜屋時, 係必食之選。
芝麻八爪魚夠爽口惹味, 喜歡重口味嘅朋友可以一試。