2021-07-26 565 views
今日下晝放飯時段,入到呢間餐廳,叫咗份生牛肉河粉啦!咁一般都會諗,加幾蚊都會有杯野GA LA,點知一杯凍檬茶都要加成35蚊。明明碗生牛肉河粉都已經55蚊啦!好啦!咁就叫咗,送到上枱,咩事!一碗河粉黏埋一堆,幾塊細小生牛肉煮成熟肉(得一兩點紅點),咬入去成塊膠片仲會入牙縫既河粉送上。呢個時候,我最關心既係點解呢碗量少又唔飽既生牛肉河粉能夠買到55蚊!食哂到買單,PK!仲要收加一,「係呀!要收加一GA」。仲要笑住俾錢個下,谷哂氣!61蚊已經食到幾多唔同花款既套餐,更何況係個一碗食完唔飽既河粉。到最後走埋去M記買個10幾蚊既包尼填飽埋自己個肚。呢間餐廳,能夠活到現在,都多得那個扣人錢包既手段!

到最後走埋去M記買個10幾蚊既包尼填飽埋自己個肚。

呢間餐廳,能夠活到現在,都多得那個扣人錢包既手段!
2021-07-26
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)