2017-11-03
本來一早諗住食paper moon,但係多人到book唔到位,試下 walk in都係無得食😫睇下商場個list入面有Jamie litalian ,本身都試下名廚餐廳有幾好食,就試試佢第一道係炸魷魚,雖然佢係脆既但入面已經凍左。個醬幫佢加返啲分啦由於大家太肚餓,4個人一人一舊食左一半都唔好意思叫佢地換比我地😅之後就係牛油果蟹肉麵包。蟹肉係好有雪味架😅又話用當地新解食材。完全無驚喜食完2個冷盤😂😂等左一段時間先上即做Pizza係熱架!! 火箭菜Parma ham ,對pizza控黎講係完全無問題呀!不過厚身餅皮邊略乾再黎係大蝦意粉,啲蝦係急凍蝦。無蝦味之餘仲要唔上汁........ 蝦還蝦,汁還汁... 仲差過自己煮😫意粉朋友話唔熟,我就覺得還好,不過唔會係好食既口感飲品方面,我飲左mocktail mojito,超多冰😂 當飲半杯雪碧汽水啦⋯⋯總括黎講,希望餐廳會用心去煮同改善食物質素。難得約到朋友但食左餐難食既飯真係好掃興😭
之後就係牛油果蟹肉麵包。蟹肉係好有雪味架😅
又話用當地新解食材。完全無驚喜
食完2個冷盤😂😂
等左一段時間先上即做Pizza
意粉朋友話唔熟,我就覺得還好,不過唔會係好食既口感
總括黎講,希望餐廳會用心去煮同改善食物質素。
難得約到朋友但食左餐難食既飯真係好掃興😭