2015-04-07 327 views
係旺角行街行到8點左右,開始搵野食。原本想同男朋友食譚X,但男朋友行街時候食左野唔太餓,所以放棄心愛譚X,打算係附近搵搵有咩食。我始終想食米線,行到譚X隔離再隔離既呢間,見到靜靜地冇乜人,打算試下啦~點知原來會係咁囉!!!坐低見到有落單紙,格式同食車仔麵差唔多,我揀左麻辣米線走肉碎走酸菜加雞肉金菇小辣,男朋友本來打算食個小食,後尾都係決定叫左碗小鍋米線麻辣湯底加麻辣豬耳豆卜。邊寫邊望望四周圍,間鋪真係好少人,水靜鵝飛,老闆娘好似唔係老闆娘,唔識招呼客人,連位都唔帶,D客人入到黎,佢淨係講左句:「坐呀」就做自己野。。。。我開始覺得伏伏地。。。好啦,碗野黎啦,睇落D湯同埋陣香味都ok架,可以勾起我既食慾。。。點知食左第一啖,忍唔住哇左聲!!!好難食!!!!D米線口感完全唔係米線,太淋,又潺,好似擺左幾日就舊米線咁。。。D雞肉好老,味道差,我腌得仲好食過佢!!!D湯飲落唔麻唔辣,似煲左好耐咁。。。我男朋友雖然冇出聲,但佢同我一樣食左幾啖就停曬手。。。反而佢果碗既豆卜就算正常。。。我明白點解呢間鋪可以係紅日晚飯時段水靜鵝飛啦!!明曬!!!呢種食左等於冇食,餓住出黎搵第2樣野食既感覺真係唔好受!
係旺角行街行到8點左右,開始搵野食。

好啦,碗野黎啦,睇落D湯同埋陣香味都ok架,可以勾起我既食慾。。。點知食左第一啖,忍唔住哇左聲!!!好難食!!!!D米線口感完全唔係米線,太淋,又潺,好似擺左幾日就舊米線咁。。。D雞肉好老,味道差,我腌得仲好食過佢!!!D湯飲落唔麻唔辣,似煲左好耐咁。。。我男朋友雖然冇出聲,但佢同我一樣食左幾啖就停曬手。。。反而佢果碗既豆卜就算正常。。。我明白點解呢間鋪可以係紅日晚飯時段水靜鵝飛啦!!明曬!!!呢種食左等於冇食,餓住出黎搵第2樣野食既感覺真係唔好受!!!

以後都唔會黎!!!!
2015-04-07
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)
$40 (Dinner)