2023-04-20 194 views
🌟🌟今日午飯時間經過太子,見到一間越南餐廳,裏面坐位不多,但外賣不絕,所以應該不錯吧!🌟🌟雖然係小店,但都同不少餐廳一樣,用手機落單👍🏻🌟🌟食物選擇多,我最鍾意食撈檬,所以order了越式炸春卷撈檬、越式炸蝦餅、同埋喺越南餐廳比較少見的越式滴漏咖啡。🌟🌟越式炸春卷撈檬,有6大條春卷,每條都脹卜卜,用料十足,真係要同朋友share先食得晒,清爽幼滑的檬粉配合青瓜、紅蘿蔔、花生碎等配菜,清新可口,加埋酸甜開胃的魚露,好食到停唔到口。🌟🌟越式炸蝦餅,炸得香脆可口,但味道略鹹,整體來講都不錯。🌟🌟越式滴漏咖啡,平時去越南餐廳比較少見,所以都要試一越,味道比普通咖啡甜,總括來說都不錯。

🌟🌟雖然係小店,但都同不少餐廳一樣,用手機落單👍🏻

越式炸春卷撈檬

越式炸蝦餅

🌟🌟越式炸蝦餅,炸得香脆可口,但味道略鹹,整體來講都不錯。

越式滴漏咖啡

Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Lunch