2025-03-20
天氣涼涼地,又會想去打邊爐,人少少最啱就係去食火鍋放題。之前有幫襯過牛站觀塘分店,性價比不錯,今次到訪位於尖沙咀嘅分店。聽講餐廳最近推出大頭蝦任食,雪糕方面除咗有häagen-dazs之外,仲加埋movenpick任食,可謂高成本製作。晚市放題有三個餐,分別係美國精選牛、SRF美國極黑和牛片及特上牛小排。成人價錢由$258- $338(星期一至四)。我哋點咗SRF美國極黑和牛片 ( $298一位),120分鐘任點任食。牛肉保持一貫水準,個人特別喜好佢嘅極黑和牛,大大片,牛味濃郁。其他部位例如安格斯牛板腱及牛肩脊質素都相當唔錯。今次專登留肚試下佢嘅大頭蝦,入口鮮甜,肉質彈牙,非常高質。另外佢嘅沙白亦非常大隻,味道鮮甜,要推介比鍾意食海鮮嘅朋友呀。湯底選擇唔少,我哋點咗個海龍皇湯底鍋,勁多海鮮配料,非常足料,味道好正。其中任點任食仲包咗乳鴿,味道都相當有驚喜。另外自助食物區有各式菜類,餃類、丸類、小食、麵食。特別要推介響鈴及炸魚皮,入口非常鬆脆,餐廳特別放入專櫃,確保食物質素。飲品及甜品區選擇相當之多,雪糕方面有häagen-dazs及movenpick任食,真係非常邪惡,飲品有啤酒、冷泡
飲品及甜品區選擇相當之多,雪糕方面有häagen-dazs及movenpick任食,真係非常邪惡,飲品有啤酒、冷泡茶、汽水、奶類飲品等等,真係梗有一款啱飲。
餐廳食物質素不錯,難得各種食物水準都好平均,無論食肉類、海鮮,熟食、蔬菜、丸類等都唔會失望。另外要讚吓上菜時間快,唔會浪費咗你等候嘅時間,可以盡情食食食。