2023-10-25
過完中秋節,一年一度的大閘蟹又開鑼,每年都會同朋友一齊食大閘蟹,今年朋友話搵到一間任食好抵,除咗任食大閘蟹,仲有雞煲及蒸海鮮,咁抵食梗係去試吓啦~ 餐廳位於油麻地家樂坊,地點非常方便,一上到就見到好多人等入座,餐廳平時是做任飲任食雞煲、海鮮及火鍋放題,平日都已經座無虛席。🌟88分鐘大閘蟹任食任食放題 🌟 放題價錢根據大閘蟹的大小而有所不同,分別是: 細蟹: 3-4両 (HK$479/人起) 中蟹:4-5両 (HK$569/人起) 大蟹: 5-6両 (HK$669/人起) 特大蟹: 6-7両 (HK$829 /人起) 我同朋友揀咗中蟹,一落完單,食物很快就上枱,先來雞煲,雞煲惹味,而我地本著乜都試既策略,所以每樣嘢都叫少少試 🔸前菜:有3款小食,包括涼拌皮蛋、墨魚餅、沙律,開胃小菜,食住等出爐大閘蟹😋 🔸蟹粉小食: 蟹粉小食可以限時內無限追加,包括:蟹粉粥、蟹粉糯米飯、蟹粉時菜、蟹油多春魚、蟹粉牛丸、蟹粉蔬菜丸、蟹粉蝦丸及蟹粉水餃。 每樣都唔錯,當中蟹粉粥及蟹粉糯米飯千祈唔好錯過!糯米飯上枱時熱辣辣,味道調味得剛剛好,好味 😋 而粥蟹就鮮甜,而且好綿,食完蟹食番一碗,正
🌟88分鐘大閘蟹任食任食放題 🌟
放題價錢根據大閘蟹的大小而有所不同,分別是:
細蟹: 3-4両 (HK$479/人起)
中蟹:4-5両 (HK$569/人起)
大蟹: 5-6両 (HK$669/人起)
特大蟹: 6-7両 (HK$829 /人起)
🔸蟹粉小食:
而粥蟹就鮮甜,而且好綿,食完蟹食番一碗,正 👍🏻
🔸大閘蟹:
清蒸大閘蟹大家都知道咩味道,但這裏仲提供3 款惹味口味,包括麻辣、鹽焗及酒釀,總有一款啱你,啱晒鍾意重口味人士。至於清蒸大閘蟹則鮮甜,不論公乸每隻都好好膏,而且即叫即蒸新鮮熱辣👍🏻
🔸蒸海鮮拼盤
食大閘蟹到差不多尾聲,店員就會送上海鮮,海鮮包括鮑魚、魷魚、帆立貝、貴妃蚌、勝瓜、粟米及烏冬,配上惹味蒜蓉粉絲,味道更惹味
🔸仲有陳年花雕、薑茶提供,食完仲有甜品—花奶紅棗桃膠,滋潤養顏