2018-10-18 1493 views
經朋友推介,今日同幾個朋友一齊黎到呢間位於尖沙咀寶勒巷既餐廳!好在我地事先book了枱,如果唔係都冇得食呀!大概7點左右到餐廳,起初見唔係太多人,以為冇咩人食,點知坐左一陣已經全店坐滿!飲品同醬料可以自行取,而湯底佢有3款,包括養生鍋、麻辣鍋同酸菜白肉鍋。我地揀選左鴛鴦鍋,麻辣同酸菜白肉!冇諗過佢個湯底味道唔錯!麻辣湯夠麻夠辣,而且湯底亦有凍豆腐同埋鴨血,非常惹味!而酸菜白肉湯底味道都夠酸,湯入面有津白酸菜同白肉!先上左每人一份既海鮮刺身同海鮮拼盤,兩款拼盤都好新鮮!火鍋配料雖然不算有太多款式揀選,但份量同質量都非常好!尤其係佢地個牛頸脊,非常新鮮鬆軟,而且再返叫都是靚料,唔會俾左其他次等肉!羊肉不會太酥,亦不會係烚既時候一塊變兩塊!午餐肉非常厚切!雖然限時90分鐘,味道同質量都值得俾呢個價錢黎食,而且侍應熱情招待,會主動加湯!有機會一定再同其他朋友黎試!
先上左每人一份既海鮮刺身同海鮮拼盤,兩款拼盤都好新鮮!

火鍋配料雖然不算有太多款式揀選,但份量同質量都非常好!

2018-10-16
$300 (Dinner)