2009-09-12
病足個幾月 見大家都好番得七七八八就好想食Buffet, 上openrice睇左一輪, 加上有coupon,就去試下紅煙窗。早一日Book左, 7點到, 見到人唔太多, 幾清靜, 我地坐既位都幾近Buffet枱,行出行入都算方便食物方面 種類冇想像中咁多, 最大派頭果幾種例如燒霜降牛肉, 只係肥牛加上類似Terriyaki汁燒熟而已, 完全唔驚喜, 都唔知點解要改個咁勁既名呢..anyway都係幾好味既, D汁。雪場蟹腳, OK既..鵝肝醬溫泉蛋, 食唔到佢上面既鵝肝醬生蠔, 鮮就鮮, 但唔甜 魚生時厚時薄…沙律我expect佢有多幾款, 冇薯仔沙律之下食左雜果, 都唔錯辣酒花螺幾好食, 不過好辣海鮮天婦羅一早炸好的, 不過咬落唔太油, 可以一食有個焗帶子, 好食, 底下有焗薯蓉, 但真係要搶, 兩秒之間已經影都冇埋。仲有幾種熱盤, 但冇咩特色, 甜品更加係令人失望, 蛋糕賣相唔得, 味道係街邊麵包鋪賣埋蛋糕果D質素, 朱古力噴泉只得棉花糖同蜜瓜粒, 大家可以試下自己吉生果去點黎食, 好味好多,湯水就值得一讚, 有個類似豆漿既湯, 有紅棗等既藥材, 我覺得好好飲, 好香甜, (但陳某就
病足個幾月 見大家都好番得七七八八
就去試下紅煙窗。
早一日Book左, 7點到,
見到人唔太多, 幾清靜,
我地坐既位都幾近Buffet枱,行出行入都算方便
食物方面 種類冇想像中咁多,
最大派頭果幾種例如
雪場蟹腳, OK既..
鵝肝醬溫泉蛋, 食唔到佢上面既鵝肝醬
生蠔, 鮮就鮮, 但唔甜
魚生時厚時薄…
辣酒花螺幾好食, 不過好辣
海鮮天婦羅一早炸好的, 不過咬落唔太油, 可以一食
仲有幾種熱盤, 但冇咩特色,
(但陳某就覺得麻麻), 另外仲有一中一西例湯。
飲品方面, 我只飲熱啡, 可惜係唔熱的, 沙冰好似有2隻味,
仲有lemon tea, green tea, 奶茶等。
食完因為booking果陣有講所以有discount, 每人二百幾, 但下次已經唔會再考慮呢間, 因為食物質素同想像中有點距離, 出去拎左兩Round野食已經有少少” 之後唔知可以食咩….”既感覺, 主菜唔掂, 款式又太少, 就算俾你食再好既雪糕都冇用啦。