2025-08-18
今日lunch 同朋友去咗瀛豐食放題,午市放題可以食3小時,由 12:00到15:00,價錢是$209。見到有奄仔蟹任食都係加$148 ,而且仲包埋升級海鮮拼盤。我同朋友都好鍾意食蟹,所以就加嚟試吓。升級咗之後,仲包咗帶子海膽,大大粒好鮮甜。之後上咗刺身拼盤同埋海鮮拼盤,兩個都大份有睇頭。食完呢三樣嘢都已經飽飽地,但重頭戲依家先至嚟,就係奄仔蟹。冇諗過放題有咁好嘅質素,即叫即蒸,上枱熱辣辣,好大隻,仲要好多膏。其實仲包咗生啤任飲,不過我哋兩個都唔飲啤酒,就冇叫。出邊自取嘅飲品都有好多款式。食完晒啲升級美食,就叫咗啲熱嘢同埋壽司,推介試吓佢個火炙左口魚裙邊,我自己認為好好食,同埋鍾意佢啲壽司飯細細粒,唔會話食到好飽。其實佢仲有好多泰式嘅食物,試咗炸魚餅同埋泰式鳳爪都唔錯。結論,如果鍾意食蟹一定要加錢升級任食奄仔蟹和海腦帶子,絕對回本。除咗食放題都見到其他客人食午市套餐,問咗侍應拎個餐牌嚟睇,原來又真係幾抵食,如果唔想食太飽,都可以試吓佢午市套餐。影埋個餐牌大家參考吓。