2023-10-22
呢幾日開始涼涼地,又係打邊爐最適合嘅時間啦🤩係火鍋鋪林立嘅旺角搵食,上網睇呢間有新裝修同新menu, 就嚟試下佢地嘅活海鮮同刺身啦😋我地嚟到係7點嚟,每人398,飲品就加20蚊任飲。環境嚟講好開揚,多卡位gathering一流,見到海鮮缸有好多海鮮喔~一陣會落哂我個胃度嘻嘻🥳一開始會先食雞煲,我揀左麻辣雞煲嘅小辣。2個人有半隻雞,好香好好食,雞都多肉喎,洋蔥同芫茜吸哂醬汁都好食🆙 之後就嚟個湯,係用茶壺heat住上,都幾呃like喔😁湯就唔會好酒,唔會好鹹。開始打邊爐啦,第一round會上一系列海鮮,有龍蝦,蟹,蟶子,鮑魚,蝦,帶子。龍蝦已經切開一份份容易進食,新鮮爽口彈牙,好食😋蟹都有好多蟹膏喔!蟶子好食,冇沙同埋鮮甜嘅。鮑魚上枱果時重郁緊架,我大推大家食,好新鮮彈牙👍🏻蝦同帶子都好好食,海鮮我係原汁原味食最正😋安格斯牛有肉味,薄薄地但有得任食,我覺得滑牛重好食,口感好滑有𡁻口。平時好少食豬潤啊,見到咁大件豬潤要試下,佢唔腥同埋好爽口,正喎。雞腸好好食,大推!首先雞腸好長,雖然肥肥地但好香口,容易咬又爽口,好正好開心🤩 分享完畢,多謝收看😚