2020-07-21
住附近既我間唔中都會黎常滿百家菜度飲茶或者食晚飯最近發現原來晚市有點心+火鍋既放題, 點心同火鍋任食, 飲品任飲, 都係百幾蚊一個人, 認真抵食首先就叫左個鍋底先, 竟然有烤魚可以揀, 仲有雞煲同埋其他湯底雖然烤魚好吸引, 但係我今日都係想食雞煲多D, 所以就叫左個小辣既雞煲係等緊個雞煲期間已經非常肚餓, 就出去行下睇下有咩食原來出面都有好多熟食既選擇, 例如豬腳薑, 雞翼, 鳳爪, 雞軟骨, 仲有D涼伴小食好似口水雞, 雞腎, 青瓜等等仲有酸辣湯, 蕃薯糖水, 豆腐花等等, 真係好鬼多野食!出面仲有好多火鍋配料可以揀, 丸類, 菜類, 肉類既配料就可以點紙仔叫雞煲終於黎啦, 個醬汁好惹味, 勁香, 雞件份量都好多, 非常足料呀!!常滿牛肉既質素都唔錯, 仲有牛脷可以揀而我地叫既點心都陸續黎到, 最估唔到既係平時貴既蝦餃燒賣都係任叫任食蝦餃超級大粒, 有我包紙巾咁大粒呀, 裡面全部都係蝦肉,,,我地仲叫左鹹水角, 芋絲春卷, 炸饅頭, 牛栢葉等等既點心真係勁滿足呀, 又可以食點心又可以打邊爐最後食埋個雪糕, 真心滿足, 下次必定會返頭食原來下晝飲茶都有點心放題呀
係等緊個雞煲期間已經非常肚餓, 就出去行下睇下有咩食
仲有酸辣湯, 蕃薯糖水, 豆腐花等等, 真係好鬼多野食!
常滿牛肉既質素都唔錯, 仲有牛脷可以揀
我地仲叫左鹹水角, 芋絲春卷, 炸饅頭, 牛栢葉等等既點心
真係勁滿足呀, 又可以食點心又可以打邊爐
最後食埋個雪糕, 真心滿足, 下次必定會返頭食
原來下晝飲茶都有點心放題呀