第一次巧遇在灣仔 就被ninetys 所迷惑了精緻的裝修 美輪美奐的食物組合以及用心制作的咖啡 今次來到銅鑼灣的分店 疫情底下 午巿晚巿都不作考慮了所以避開人群晨早黎到食個早餐先位處利園 格調更有味道 觀感都有所提昇仍然以咖啡作主打 簡潔而且店面以水泥作主調 感覺係RELAX又有味道舒適不造作 長長吧枱 可以睇住咖啡師既工藝過程 享受一片落地大玻璃窗  營造了閙巿綠洲感覺用上了竹炭淨化水 健康又環保 感覺很和諧 大大嚿竹炭 仲有氧氣走緊出黎架!!!!!NINETYS既利園店分為白黑 兩張MENU白天黑夜 之分 簡單易明 而且分好了 「肉、豬、 禽、 鮭、 鮮、 素」 任君選擇當中揀了PIGGY PIGGY故名思義 係同豬仔有關既 用上西班牙豬面肉 制作成叉燒 再配合全麥BURGER麥包 加入泰式木瓜、芒果沙律同蜜糖介末 口感好多元化 而且味道層次十足有東南亞風味之如 又不失叉燒香味 而且有蔬果配搭下 叉燒一啲都唔覺得有任何油膩感 呢個係AVOCADO TOAST 屬於素食類 難得一個星期天 享受一下GREEN MORNING 都係一個唔錯既選擇 最估唔到佢上枱一刻係咁有色彩 視覺比味道
第一次巧遇在灣仔 就被ninetys 所迷惑了

長長吧枱 可以睇住咖啡師既工藝過程 享受

一片落地大玻璃窗  營造了閙巿綠洲感覺

用上了竹炭淨化水
健康又環保 感覺很和諧

大大嚿竹炭 仲有氧氣走緊出黎架!!!!!

NINETYS既利園店分為白黑 兩張MENU

當中揀了PIGGY PIGGY
故名思義 係同豬仔有關既
用上西班牙豬面肉 制作成叉燒 再配合全麥BURGER麥包
加入泰式木瓜、芒果沙律同蜜糖介末

口感好多元化 而且味道層次十足
有東南亞風味之如 又不失叉燒香味
而且有蔬果配搭下 叉燒一啲都唔覺得有任何油膩感

呢個係AVOCADO TOAST 屬於素食類
 最估唔到佢上枱一刻係咁有色彩 視覺比味道更早受到誘惑

由水煮蛋、牛油果、自發包加上紅菜頭乳酪醬
健康度大大提昇 而且味道係出奇地夾
乳酪充當了MIXER既角色 將各材料拉在一起

當然 咖啡是少不了
今次選擇了WHITE COFFEE 既FLAT WHITE
咖啡豆用上FRUITY BLEND 有50%巴西豆 50%中非BURUNDI
味道上會係有勁度,乾淨但低酸度的一種

最喜歡這一有心的搭配
當咖啡遇上果仁 健康的組合
糖尿的風險大大降低
而且一口咖啡一口果仁 香味會環迴於口腔之中

一日之計在於晨 可以係咁惡劣既社會環境下 嘆一杯咖啡 用一頓富早餐
滿足、滿意又滿心歡喜
期待下次的到訪
$120 (Breakfast)