cw.sarah
cw.sarah
Level 4
2018-12-05
Follow
餐廳位於橫行,都幾僻。餐廳環境都ok,幾乾淨,卡位坐得幾舒服。

二人套餐(2款拉麵+3款小食)$208

白豚拉麵
兩塊薄切偏瘦叉燒,雖然唔係半肥瘦,但都煮得幾腍,唔會難食(不過重口味既我都係更偏好肥叉)。拉麵屬於幼身,軟硬程度剛剛好。湯底非常滾,相信天氣凍既時候食會仲正。我鐘意尼個湯底既味道,配埋拉麵一齊食好味。

(個人口味: 4/5)

豚軟骨拉麵(+$10紫菜)
豬軟骨有3件,紫菜有4片,普通既豬骨湯底。"友人"鐘意叉燒多過豬軟骨。豬軟骨拉麵要額外+$10,但亦多左隻流心蛋,"友人"對於流心蛋表示非常滿意,好食。試左"友人"既豬軟骨,炆到好腍,好味,但我覺得豬軟骨既醬汁掩蓋左豬骨湯既味道,下次可以問下豬軟骨可唔可以另上。

(個人口味: 3.5/5)

炒魷魚鬚
以套餐既小食而言,份量算多。魷魚鬚幾嫩,有趙口,唔會整到好硬咬唔到。醬汁好甜,惹味,好食,絕對對得住尼個價錢。

(個人口味: 3.5+3.9/10)

燒魚餅
兩塊薄薄既魚餅。"友人"覺得點埋薑蓉,辣辣地,幾惹味;但我就唔鐘意點薑。

(個人口味: 3.2+3.7/10)

燒雞翼2串及燒雞軟骨2串
上菜時傳來淡淡既鹽味/串燒味,但唔似係即叫即燒,似係返熱,雞翼太乾身,無乜肉汁,麻麻地。雞軟骨比雞翼好食。

(個人口味: 3+3.1/10)

$208既二人套餐真係抵食,價錢唔貴,又可以食到咁多款小食(平時既拉麵店應該叫2碗拉麵加多一個小食已經超過尼個價錢)。不過都視乎你想唔想食多d小食啦,如果叫2個一人餐就平$18但少一個小食。埋單時又有2張$10 coupon送。
Like
Ratings