伯伯胖
伯伯胖
Level 2
2017-03-12
Follow
係旺角早已經出晒名O既樂天大喜屋, 每次經過都見到商場大排長龍。為左一試, 特登早D去排隊, 果不其然, 好快就已經人山人海, 慶幸自己有早著先機

一如以往, 放題都有唔少O既壽司 刺身選擇。幸好樂天O既壽司亦冇令人失望,  鰻魚壽司, 各式刺身, 乃至炸蝦卷 軟殼蟹手卷, 都係新鮮整起, 魚生鮮甜, 即叫即整O既炸物, 亦極之誘人。份量黎講, 都係一口至兩口, 適合晒我呢D眼闊O既人, 每樣都可以柯打, 一口氣滿足晒自己O既食慾。

日式食物方面固之然有好多O既選擇, 而放題仲有個吸引之處就係可以自己自由配搭, 平時好貴先食到O既海膽手卷除左可以任食之外, 如果略嫌單調O既話, 加塊刺身上去, 即刻又係另一個口味

而令我喜出望外O既係, 日式放題竟然有中菜揀 – 鮑汁炆花膠。塊花膠又厚又大, 有咬口之餘配搭起濃郁O既鮑汁, 不知不覺就食左好幾碗走。

芝士焗大蝦都係一個推介之選, 有成隻手掌咁長O既大蝦, 鋪上芝士同其他配料再去燒, 香口又彈牙。雖然有D膩, 但如果好似我咁好胃口O既, 食返兩三隻都抵晒啦。

講到飲品, 再唔係一般O既可口可樂, 多左好多新O既選擇, 個人偏好桃汁, 黎得O既不妨試一試。

食完正餐, 都要黎個甜品做個完美句號, 喱度有成個雪櫃O既Haagan Diaz, 至於味道唔洗多講都知好食, 出面賣都唔平架, 食多幾個都好快回返水。

另外, 仲有店入面自備O既雪糕機, 加上其他雪糕配料, 可以自己整個自己獨有口味O既雪糕添。
Ratings