2020-01-01 1501 views
今晚除夕終於可以一試呢間朋友介紹左好耐既餐廳。佢平時都係去食lunch,今日都係第一次去試呢到既晚餐。呢到既環境真係一流,一開門見到好有cafe既感覺,客人既人數唔多,坐低左之後廚師哥哥會過嚟同你傾下計,睇吓你會有咩需要,佢會根據你既要求向你介紹呢到既菜式,原來佢地宜家晚餐係pizza主打,仲有小食同飯餐,不過今次我就決定食pizza。正當我地煩緊叫咩嘢食既時候,佢過黎問我地會唔會有咩要求有咩想食,佢之後就同我哋推介左一個辣肉腸pizza,仲問我地會唔會咩配菜會唔要,感覺上真係超級細心,所以我地叫左個辣肉腸pizza 同一份炸雞粒。上菜既速度好快,坐左一陣就已經上菜,味道好好不過口感同香港食到既pizza有D唔到,個pizza皮好特別,之後同廚師哥哥傾計先知,原來每個pizza都係佢自己整既手工pizza,係傳統意式餅底加上新式既配料,所以真係感覺到呢到既pizza好特別同埋好好味。而個雞粒真係超好食,size 大小適中,唔會有油味,同個醬料超match。🤦🏻‍♂️我食完之後先見到原來有個special menu,係和牛pizza,呢個下次一定要試!

2019-12-31