2021-10-23
我同朋友都鍾意食星馬泰越南菜,今日嚟到旺角,搵到間非常有特色嘅越南餐廳,主打南越Fusion菜,菜式精緻又好食,非常有驚喜!餐廳嘅裝修型格十足,霓虹燈七彩繽紛,更添氣氛。🐫招牌金邊粉($88)配料非常豐富,包括:牛肉片、牛面頰、牛腱、牛筋和牛丸等,而重點都係湯底,用上牛隻5個部位熬煮24個鐘而成,勁濃郁!🌯扎肉心內美米紙卷(58)🐖五香豬腩伴鍋巴($60)五香豬腩口感鬆化,相當入味,配搭香脆嘅鍋巴一齊食,口感層次豐富。五香豬腩口感甘香鬆化,而且相當入味。配搭香脆嘅鍋巴一齊食,口感層次豐富。🫓脆米紙薄餅($54) 靈感來自當地嘅街頭小食「越南薄餅」,米紙餅香脆鬆化,表面配料有越南香腸、秘製酸瓜、檳榔葉,好好食。☕️南越蛋咖啡(熱)$35呢款咖啡絕對係被賣相而吸引的,表面一層焦糖蛋醬,底層則是咖啡,連我呢個平時唔太飲咖啡嘅人都好喜歡。記得唔好攪勻就咁飲,先會飲到焦糖甜香,然後有雞蛋味。
餐廳嘅裝修型格十足,霓虹燈七彩繽紛,更添氣氛。
🐫招牌金邊粉($88)
🌯扎肉心內美米紙卷(58)
🐖五香豬腩伴鍋巴($60)
🫓脆米紙薄餅($54)
☕️南越蛋咖啡(熱)$35