2020-05-28 22 views
適逢昨晚見天氣不錯,立刻同媽媽囡囡去shopping,經過彌敦道比推廣banner吸引,嘩!B DUCK主題的餐廳!試一試新嘢心態去B Duck & Buffy茶樓晚餐,果然有驚喜!一步入餐廳立刻見到很多B Duck & Buffy 公仔,樓頂仲有兩個B DUCK,成間店顏色鮮豔,囡囡顯得十分開心!估唔到連洗手間嘅佈置都好可愛特別,真係不容錯過嘅必到點,哈哈。好難先叫到囡囡坐定定食嘢,先來個熱騰騰燒賣,好軟熟,囡囡已經大大啖食咗兩粒。接住係勁彈牙嘅蝦餃,皮薄餡靚,真係覺得拍得住大酒樓!奶皇包上面印咗可愛嘅duck duck圖案,亦都十分吸引!我地叫左一碗車仔麵,腩汁湯底濃到不得了,囡囡一個人食晒成碗麵!怕唔夠飽肚就叫咗兩個竹筒飯,仲以為係細細筒,估唔到份量好大,熱辣辣。今次真係冇揀錯地方,開開心心影相食嘢真係頂呱呱,我地三個都好滿足。走時囡囡仲拎走左點心上面的B DUCK插牌,返到屋企我地仲DIY整左磁石貼,超完美!最後重點係,以為佢一個點心會貴好多,其實比一般普通酒樓價錢唔算貴好多,我地三個人都係食左大約$280度,係勁飽肚。如果知道筒飯係甘多,其實可以叫少一個飯添。甘除返開同平時去

接住係勁彈牙嘅蝦餃,皮薄餡靚,真係覺得拍得住大酒樓
奶皇包上面印咗可愛嘅duck duck圖案,亦都十分吸引!

最後重點係,以為佢一個點心會貴好多,其實比一般普通酒樓價錢唔算貴好多,我地三個人都係食左大約$280度,係勁飽肚。如果知道筒飯係甘多,其實可以叫少一個飯添。甘除返開同平時去酒樓真係差唔多。