After 5 除左主打紅酒外,仲有招牌牛扒、羊架、生蠔架 ~唉,今晚又洗千七,要控制吓自己呀,我要慳錢 ﹗我要儲錢呀 ﹗我要出車呀 ﹗紅酒一支、白酒一枝、六杯 shooter、連骨安格斯肉眼扒、15 隻生蠔、爐燒雞中翼、咖喱芝士手切薯。生蠔 ~ Pearl & Scottish,即開生蠔,唔會開定,超新鮮好味,juicy & creamy。我既第二最愛 Irish rock 賣晒,而最愛既 ribbon point 等左兩年都返唔到貨。所以今晚唯有食住依兩隻頂住先啦,依度既生蠔質量,好過出面好多酒店既自助餐,物超所值 ﹗連骨安格斯肉眼扒 ~ 鮮嫰多汁,香濃牛肉味,只需略醃慢煎,配以紅酒汁,正到痺。今次介紹比個朋友食,佢讚不絕口,必會多多幫襯。爐燒雞中翼 ~ 醃得入味非常,焗完仍鎖住肉汁,幾好味啦,只係雞翼菜式較普通。咖喱芝士手切薯 ~ 將新鮮薯仔切角烚熟,再鋪上芝士焗,最後配上淡咖喱,新鮮薯仔香味同口感比機製好百倍,無得比。

bill
生蠔 ~ Pearl & Scottish