1K
2015-08-01 154 views
今次係第2次嚟食雞煲,踏入過咁多間雞煲,先知原來最啱自己果間就喺身邊!咁講可能有啲誇,但坊間打住雞煲名號ge 食肆何止一百幾十,但講到底最重要ge 湯底,真係間間都類同,唯獨八婆令我讚!> 麻辣雞煲(小) 打邊爐又好任食又好。都要惜食,所以兩個人叫個ncsize 就夠過口癮! 食過咁多間,呢間ge 湯底係最濃味,亦係最香,啲雞亦係最滑,但又依然好入味,感覺似係同個湯一齊煮咗好耐感!配料> 蠔 : 大大隻但食落都算juicy, 外層沾滿雞煲ge 濃汁,但咬落卻又有好濃ge 海水咸香,正"> 響鈴佢哋ge 響鈴都係愛上八妹ge 另一原因,自家即order 即炸,就咁食都得!放落個湯底度倒數5秒夾起,超yum yum, 少少脆少少"火念",,愈食愈 欲罷不能!> A 級安格斯肥牛話明A 級,味道當然冇得輸,一口薄薄片,但牛味入口即散,可惜m一 碟分量唔太多,愛牛之人要追加先夠滿足!> 脆骨腩無輸打邊爐or 雞煲,脆鲩我都必點,不過當然唔係間間都夠脆,而八婆就真係超脆,而具好新鮮!一 碟有十幾嚿,一啲都唔慳皮!>海鮮芝士豆腐鷂到佢紅色 highl
> 麻辣雞煲(小)
配料
> 響鈴
> A 級安格斯肥牛
> 脆骨腩
>海鮮芝士豆腐
鷂到佢紅色 highlight就試吓,但原來係1個伏,有啲怪味同雪雪收藏味,但唔係唔新鮮果種!